Over

100_2297_editedMijn naam is Gertjan van Embden. Na de afronding van mijn HEAO opleiding (AA variant) ben ik in 1982 onafgebroken binnen de accountantspraktijk werkzaam geweest. De klanten hebben zich altijd bevonden in het midden- en kleinbedrijf. Via Chaudron & Co in Gouda en Coopers &Lybrand in Amsterdam, ben ik de laatste 15 jaar werkzaam geweest als clustervoorzitter bij Alfa Accountants & Adviseurs in Hoogeveen / Klazienaveen.

Als accountant ben je het aanspreek punt voor alle daagse zaken waar de ondernemer mee geconfronteerd wordt; van liquiditeits problemen tot BTW vraagstukken tot keuze ondernemingsvorm. Deze dynamiek heeft mijn altijd erg aangetrokken. Daarom ook de keuze gemaakt om direct na de HEAO opleiding te starten met de opleiding fiscaal recht via de Federatie van Belastingadviseurs (sinds 1 jan. 2011 opgegaan in Register van Belastingadviseurs). Hierdoor ben ik in staat op breed terrein de MKB ondernemer ter zijde te staan.

De laatste jaren werd de werkweek voor een steeds groter deel in beslag genomen met het managen van 60 personeelsleden, verdeeld over 2 vestigingen. Daarnaast ging veel tijd op aan het landelijk overleg met de andere clustervoorzitters. Het klanten contact is hierdoor steeds minder geworden. Daarom begin 2011 op 52 jarige leeftijd mijn hart gevolgd en bewust gekozen om radicaal het roer om te gooien en weer terug te keren naar het eigene van het vak. Het begeleiden van de ondernemer. Als Zzp-‘r ben ik nu weer in staat om als ondernemer dagelijks naast de ondernemer te staan.

Geboren in Leiden en gewerkt en woonachtig te zijn geweest in het westen van het land hebben mijn echtgenote en ik 15 jaar geleden gekozen om de drukte en fileleed te ontvluchten en naar Drenthe te verhuizen, op zoek naar meer welzijn.
In mijn vrije tijd beoefen ik graag duursport. U kunt mij dan ook in de mooie omgeving van Dwingeloo aantreffen in mijn loop-outfit, dan wel op de racefiets, dan wel op de skeelers. In de winter ben ik wekelijks op de kunstijsbaan in Assen aan te treffen. Met echtgenote en zoon mag ik daarnaast graag in de winter op de skiën staan. Al met al ben ik hierdoor in staat ook fit te blijven en mijn werk met veel energie vol te houden